2014. sze 10.

Classcraft, csináljunk szerepjátékot az iskolából!

írta: Tóth Norbert
Classcraft, csináljunk szerepjátékot az iskolából!


Névtelen.jpg

Én úgy látom a gyerekeket már nem nagyon izgatja az érdemjegy, a piros pont, a matrica. Számukra már nem feltétlen érték az amit mi általában használunk jutalmazás, vagy elmarasztalásként.

A mai tanulók rengeteg internetes, és egyéb játékkal játszanak, amiben nem piros pont a jutalom.

Én úgy gondoltam néhány éve hogy változtatok az értékelés menetén, módján, hiszen fontosnak tartom hogy a tanulók azonnali visszajelzést kapjanak akár egy helyes válasz esetén is.

Így jött képbe először a www.classdojo.com, majd végül rátaláltam a Classcraft-ra.

 Az oldal segítségével egy kalandjátékra invitálhatjuk a gyermekeket. 

Mindenki választhat magának egy karaktert, ami lehet varászló, gyógyító, illetve harcos. 

karakter.png

 A gyerekeknek egy egyszerű felhasználónevet és jelszót adhatunk és máris kezdhetik a saját kis hősük testreszabását. Mindegyik karakter más más tulajdonságokkal bír. Itt fontos az együttműködés, hiszen a karakterek sérülnek, és nyilván a gyógyító tud gyógyítani, a harcos tudja magát gyógyítani, és megvédeni a többieket. 

Az óra menetét a sorskerék nagyon szépen végigvezeti, hiszen akár azt is megtehetjük hogy a Classcraftra bízzuk ki legyen a felelő, ki adja meg a helyes választ.

A folyamatos értékelés, a látványos fejlődés mind, mind hozzásegíti a tanulókat ahhoz hogy motiváltak legyenek, és igyekezzenek minden kérdésre jól válaszolni!

Érdemes tenni vele egy próbát!

Szólj hozzá