2014. sze 10.

Classdojo, Gamification kezdőknek

írta: Tóth Norbert
Classdojo, Gamification kezdőknek

Classdojo

Sokat próbálkoztam a gyerekeknek achivement rendszer szerinti értékeléseket adni,de mindig volt valami ami miatt az addig alkotott rendszer becsődölt. Hol azért mert elveszett, hol azért mert nem volt elég szép, hol azért mert az órán kívül értelmét vesztette. De most! Most megtaláltam a tökéletes rendszert! Igaz nem én találtam meg, a testvérem ajánlotta, aki angol tanár, rögtön írta is nekem hogy ez milyen jó és azonnal próbáljam ki.
De mért is kell mindez? Az órán sokszor előfordul hogy adunk piros pontot, zöld pontot. Mondjuk hogy írj a füzetbe egy pirosat. A füzet elvész, a lap kiszakad, betelik. Kellett egy olyan felület amire azonnal tudok értékelni, amit a gyerekek bármikor meg tudnak nézni. 
Így is lett.
Hogy miről is van szó? A www.classdojo.com-ról!
 
Egy olyan értékelési rendszer ez amely kiváltja az eddigi próbálkozásaimat!

Lehetőségünk van osztályokat létrehozni, tehát nem kell többé füzetekkel, meg mindenféle papírokkal telerakni a táskánk, naplónk, hiszen itt, egy felületen láthatjuk az összes osztályunk egyszerre.

Lehetőségünk van akár a szülők email címére is elküldenünk gyermekeik heti, havi értékelését egyetlen kattintással!
Sőt! A gyerekek saját maguk hozhatják létre avatarjukat, és ők is meg tudják nézni, hogy is állnak a pontokkal!

Én nagyon nagy sikerrel használom hiszen nagyon egyszerű, androidos kliensprogramja lévén akár tabletről, okostelefonról is értékelhetünk, így bárhol is legyünk az értékelés mehet mindenhonnan!:)
Androidra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.classdojo.android
Egy tablet segítségével már a gyerekek közül is gyorsan tudok adni egy pontot bárkinek, és a kellemes csilingelést mindenki szereti, hiszen azt jelenti hogy jól dolgozik. A csilingeléssel egyben az interaktív táblán is megjelenik egy sávban hogy ki, miért kapott pontot.

Az értékeléseket és a kis ikonjait mi magunk adhatjuk meg!

Igazán megéri tenni egy próbát az oldallal mert kis figyelemmel nagyon jó társunk lehet az osztályteremben és azon kívül is!
Szólj hozzá