2014. sze 21.

Koncentráció, figyelem fejlesztés!

írta: Tóth Norbert
Koncentráció, figyelem fejlesztés!

Nagyon sokszor előfordul hogy a gyermekek nem tudnak figyelni. Láttuk már ugye? Van olyan is ,hogy nem képes koncentrálni a feladatokra, vagy a hallottakra. Hogyan lehetne ezen segíteni? Hogyan lehetne azon gyermekeknek segíteni akik figyelemzavarban szenvednek?

Gondolkodtam hogy mi az ami a gyermekek figyelmét nagyon leköti. Hosszas gondolkodásom, mely nem tartott tovább két percnél, rájöttem a megoldásra. A játékok, a videojátékok, ez lesz a kulcs. A játékok mesterei a jutalmazásnak, a jól megválasztott játékokkal reflexeinket, koncentrációnkat vadászpilóta szintre fejleszthetjük. 

Gondoltam egy merészet, és választottam egy autós játékot.

A Burnout Paradise egy olyan autóversenyzős játék amely olyan gyors tempót diktál, amely elsőre talán hihetetlennek tűnik. Ám minél tovább gyakorolunk annál jobban fog menni. A játék során figyelni kell a környezetet, a forgalmat, a többi autót, az utat, a térképet. Mindezt gyors tempó mellett, ahol a lassú reflexek az autó összetörését eredményezik. Igaz hogy a játék nem ingyenes,  de nagyon olcsón beszerezhető. Létezik kipróbálható verzió: http://www.chip.de/downloads/Burnout-Paradise-The-Ultimate-Box-Demo_35025226.html

Nagyobb korosztálynak ajánlom, és garantálom hogy fejlődni fognak!

Szólj hozzá